Lapsiperheen elin-ehto: KAHVI

Uusi päivä alkaa elävän herätyskellon huudolla. Kello on 8, kuten joka aamu. Väsyttää. Äiti haluaisi vielä vähän aikaa nukkua, vähän aikaa pliis. Ei, niin ei. Rintasyöttö vauvalle ja aamupalan palveleminen isommalle. ”ÄITI! Tee sitä, tee tätä” Näin alkaa lähes joka aamu. Pesukone laitetaan päälle ja se pesee kaksi koneellista joka päivä. Eikö tämä pyykkivuori lopu ikinä?

Meillä oli ennen pyykkipäivä perjantaisin ja koitin sen pitää siinä, mutta siinä vaiheessa kun tajusin että hukutaan paskaan, niin loppui tämä ekologinen tapa. Mielummin olen terve kuin sairastun kaiken maailman pöpöihin. Ennenhän opetettiin että liassa eläminen lisää lapsen vastustuskykyä..Totta jossakin määrin mutta liika on aina liikaa. Meillä vauva huutaa kun hampaita tulee. Vauva huutaa usein, vaikkei hampaita olisikaan tulossa. Äiti katsoo peiliin ja näkee sieltä naaman tummilla silmänalusilla ja silmäpusseilla. Hiuksia ei jaksa harjata, vaan vedän uloslähtiessä päähän lakin. Kun tullaan ulkoa tiskivuori odottaa. Se on ollut siinä eilisestä lähtien. Vauva nukkuu vähän joten ei saa kolistella! Pakko tehdä muita kotitöitä (kuten ruokaa) ja odottaa taas kunnes vauva herää, sitten on tiskien vuoro.

Luojan kiitos mahavaivat ovat pikkuhiljaa helpottamaan päin. Itsellä toinen kerta tulee rutiinilla, mutta esimerkiksi neuvolatädeillä on selvästi ongelmia tempperamenttisen ja itkuisen vauvan kanssa. Nauran hiljaa mielessäni pommiefektiä, kun täti siirtää toiselle tädille pientä nyyttiä kädet täristen. Kahvinkeitin laitetaan päälle kotona. Yleensä se laitetaan heti aamusta päälle, mutta nyt ei ehtinyt aiemmin. Me olimme ennen teenhörppijöitä, minä ja puoliso. Liika kofeiini aiheutti vapinat ja tutinat, suosin myös energiajuomia. Kaikki muuttui vähän ennen kuin aloin odottaa esikoista. Luin ja oivalsin miten vaarallisia myrkkyjä limsan kaltaisiin litkuihin laitettiin. Lopetin ennenkuin raskaustesti näytti plussaa. Teenkin lopetin, koska en halunnut kofeiinia sikiölle. Kun vauva syntyi, olin ihan rikki. Sairastin pahan tulehduksen synnytyksen jälkeen ja olin pari kuukautta antibioottikierteessä. Antibiootit väsyttävät joten oli pakko ottaa kofeiini käyttöön. En kuitenkaan saanut teestä tarpeeksi herätystä, joten siirryin kahviin. Ensiksi se oli vain heräämisen kannalta, mutta ajan saatossa siitä tuli myös makunautinto. Kofeiiniherkkyysoireetkin pysyisivät minimaalisina, jos älysin vain pitäytyä kolmessa kupissa per päivä. Ja pystyinhän minä! Joinakin päivinä jopa vähemmän, sillä kun kahvia vihdoin siemaisen, niin se on mennyt kylmäksi. Kylmä kahvi ei herkkua ole, joten siemaisen pari kertaa ja kaadan loput viemäriin. Kahvi on oikeasti ollut oikea pelastus niinä päivinä kuin ei jaksa. Kahvinkeitin päälle ja hetken päästä saan energiaa leikkiä lasten kanssa, laulaa, pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa. Saatan olla jo vähän kahviriippuvainen, mutta mitä siitä jos päivä pelastuu. Ja jos minä olen kahviriippuvainen, niin entäs ne muut suomalaiset? 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi