Telkkarin Joulu

Jouluna tulee katsottua televisiota yli sallitun rajan. Kuitenkin, viime vuosina olen havahtunut siihen, että televisiota tulee katsottua aina vain vähemmän ja vähemmän: Ei ole yksinkertaisesti aikaa! Boxille menee suosikkisarjat ja niitä katsotaan sitten pois kolmen viikon päästä. Siihen mennessä on ehtinyt tulemaan jo kaksi uuttakin jaksoa lisää! Minun pienokaiset pitävät minut koko ajan vauhdissa ja varpaillaan. He ovat saaneet minut täysin pienten sormiensa ympäri kieputettua. Jouluna katsomme kuitenkin yhdessä televisiota, sillä silloin sieltä tulee monesti perhe-elokuvia ja lapsille sallittuja ohjelmia. En ota stressiä siitä, että onko lapsilla liikaa töllöaikaa. Monet vanhemmat ovat tästä ERITTÄIN tarkkoja. Vahdin, että ohjelmat ovat kuitenkin heille sopivia ja jos näen lastenohjelmassa jotain epäsopivaa (kuten esimerkiksi HIRVEÄ HENRI-sarjassa), niin ohjelma menee välittömästi vaihtoon. Lapset ovat sen ikäisiä että he ottavat ja saavat vaikutteita. Televisio-mainokset ovat kyllä pahimpia. Kun Joulu lähestyy, mainostoimistot aloittavat kampanjansa ja sitten tulee joka tuutista lelumainoksia, aamusta iltaan. Lelut ovat monesti krääsää, mauttomia ja rumia. Lapsille on turha paasata, että onpa ruma barbi. Eivät he ulkonäköseikosta välitä. Jos sitä mainostetaan, niin sen täytyy olla hyvä! Ja kun näissä mainoksissa on vielä niin tarttuvat laulunsanatkin. Ipana katsoo silmät loistaen ruutua ja kuvittelee itsensä fantasiamaailmoihin. Sitten alkaa tuttu hoenta: ”Minä haluan tuon ja tuon ja…” Siinä sitten selitetään, että pukki tuo lahjat jouluna ja että pukki ei voi kaikkia maailman leluja tuoda tänne, että pukin pitää viedä lahjoja myös muillekin maailman lapsille…(Pukki saattaa mennä vararikkoon). No, Joulu on lasten juhla, joten kyllä pukki muistaa rakkauspakkauksia, vaikka sitten osa-maksulla 🙂 Mutta näistä joulun ajan televisio-ohjelmista. Viimeistään tutut ohjelmat lapsuudesta, virittävät stressistä kärsivät isin ja äidinkin joulutunnelmaan. Perheen kanssa on mukava hiljentyä Joulun viettoon. Meillä pauhaa televisio hulinan taustalla ja nämä ohjelmat katsotaan tai menevät AINA boxiin:

1. Joulukalenteri (Tänä vuonna Maltti ja Valtti tv 2)

2. Joulurauhan julistus Turusta

3. Ihmeellinen on elämä (It´s a wonderful life)

4. Lumiukko (Myös jatko-osat)

5. Samusirkan Joulu

6. Joulupukin kuumalinja

Jos televisiosta ei tule elokuvia, niin katsomme vanhalta VHS Yksin kotona (Kyllä, omistan VHS-laitteen), Nallen puhin joulu ja muita klassikoita.

Aikuisten huumorimakuun saattavat olla myös kaverille ei jätetä Jouluspesiaali (Firman pikkujoulut), Huonosti käyttäytyvien miesten joulu, sekä Mr. Beanin joulu.

Mitä itse katsot jouluna telkkarista? Onko Joulu liian harras juhla viettää television parissa? Onko olemassa lastenohjelmia, joiden et näe soveltuvan pilteille?

Avainsanat:

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi